Skip to main content

Passie voor de job, ambitie om bij te leren, hard te werken en een hoop stevige ervaring bracht de Oost-Vlaamse Nathalie Aelvoet na een mooie carrière in het bedrijfsleven tot bij Resolvus. “Elke dag leer ik ondanks mijn ervaring nog bij door het team van experten waarmee ik me hier kan omringen.” vertelt Nathalie, “Door dat sterk teamwork kunnen we bij Resolvus aan onze klanten echte meerwaarde bieden.”

MEER DAN ALLEEN CIJFERS

Het was passie voor cijfers die Nathalie in het middelbaar bij de richting boekhouden-informatica en verder tot Accountancy-Fiscaliteit bracht. Een vruchtbare stage in een klein boekhoudkantoor in Gent bevestigde voor haar dat ze op het juiste pad zat. Met veel ambitie en drive startte ze het begin van haar carrière. Zo behaalde ze de erkenning accountant-belastingconsulent aan de hand van een drie jaar durende stage en eindexamen bij het ITAA en ging ze aan de slag bij grote accountantskantoren.

Over enkele jaren heen werkte ze zich op van junior tot senior en creëerde ze warme relaties met collega’s en klanten. Maar het nakende gevoel dat ze te lang op één plek bleef zitten zorgde ervoor dat ze haar carrière binnen het accountantskantoor met veel mooie herinneringen uiteindelijk toch uitzwaaide. ”Ik heb me bewust nooit willen specialiseren, maar heb altijd en overal willen bijleren. Het resultaat vandaag is dat ik een mooie rugzak aan waardevolle bagage heb over een breed domein.”

Ik ben een generalist. Ik heb ervoor gekozen mij niet te specialiseren in één van de zovele vakdomeinen, maar me breed te profileren. Bij Resolvus is dit een ideale eigenschap, want de klant heeft er baat bij dat je mee duikt in alle facetten van hun onderneming.

Nathalie AelvoetFinance Consultant bij Resolvus

Met die mooie rugzak wou Nathalie aan de andere kant van de tafel zitten. Als extern accountant loop je nu eenmaal achter de feiten aan. Je stelt vragen over prestaties en niet behaalde resultaten uit het verleden. Een realiteit van de job die Nathalie niet langer kon stimuleren. De bewuste keuze om aan de andere kant van de tafel te gaan zitten zorgde voor nieuwe interessante opportuniteiten die haar pad kruisten. Een nieuwe kijk op het bedrijfsleven, door niet langer enkel aan de finance zijde te staan maar die ook te vertalen naar operations, bleek een welkome verademing. “Je focus is niet langer enkel gericht op de cijfers, maar ook op voeling krijgen met de specifieke noden en behoeftes van het bedrijf.”

NIEUWE UITDAGING

Na bijna 10 jaar ervaring in diverse sectoren waar ze zowel als finance manager, accountant en projectmanager aan de slag was, had Nathalie een brede waaier van kennis opgebouwd. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Een spontane sollicitatie bracht haar begin februari 2021 bij Resolvus. “Een aangenaam gesprek, een instante klik met de mensen achter het bedrijf en het gevoel dat we op dezelfde golflengte zitten”, omschrijft Nathalie het. Eind maart startte ze met een eerste opdracht, waarna ze besloot te springen en vanaf september 2021 als dedicated freelancer in opdracht van Resolvus te werken.

Het was de inhoudelijke afwisseling die de job aanbood, die zo verademend aanvoelde voor Nathalie: “Iedere klant is een nieuw verhaal, een andere setting en een nieuw team. Dit kan gaan van de opmaak van een businessplan, ondersteuning bieden in een overnamedossier, bepalen van cash forecasting, set-up en implementatie van een rapporteringstool tot het ontwerp van een management reporting. Door mijn brede rugzak aan ervaring fiets ik daar makkelijk door.”

Resolvus is een consultancy bureau, maar wij zijn geen consultants in de strikte betekenis van het woord. We gaan mee met de klant rond de tafel zitten en loodsen hen doorheen de uitdagingen van hun onderneming. Een echte hands-on mentaliteit.

Nathalie AelvoetFinance Consultant bij Resolvus

Nathalie weet ook dat als generalist met veel waardevolle ervaring je nog steeds een complementair team nodig hebt. Zo ga je tot in de diepte bij elke klant en elke opdracht. Die sterke samenwerking heeft ze gevonden bij het team van Resolvus. Een no-nonsense manier van samenwerken, met een echte hands-on mentaliteit.

Mee duiken met de klant in zijn of haar onderneming, want enkel zo kan je succes op lange termijn garanderen.

Wat hebben de klanten van Resolvus Nathalie al kunnen bijbrengen over het ondernemerschap? “Dat je niet altijd moet denken, maar soms gewoon doen. Ik ben een echte denker, maar soms moet je gewoon springen. Van mijn eigen sprong als consultant bij Resolvus heb ik nog geen moment spijt gehad.”

 

Dank je wel Nathalie, voor jouw inspirerend teamwork en jouw dynamisch werk. Resolvus is proud to have you on board!