Team testimonials

ARNE VAN DEN BOSSCHE

By 04/01/2022No Comments

Samenwerken is elkaar vertrouwen en een klankbord zijn voor de ander . 32-jarige financial Consultant Arne Van den Bossche herkent als geen ander hoe waardevol het is om een teamplayer te zijn, op alle vlakken van je leven. Met zijn passie om andere ondernemers strategisch te begeleiden naar een hoger niveau, vindt hij bij Resolvus een team met dezelfde missie.

“Luisteren naar elkaar om te ontdekken wat de andere nu echt wil, en hier vervolgens samen naar werken,” vertelt Arne ons, “Dat is waar het allemaal om draait.”

Geboren in Gent, maar als Aalstenaar in hart en nieren weet Arne Van den Bossche zeer goed waar zijn roots liggen. Thuiskomen doet hij niet alleen in zijn streek, maar ook in zijn uitdagende job. Een passie voor de financiële kant van het leven bracht hem naar de schoolbanken van de Universiteit Gent voor een opleiding TEW, gevolgd door een master Financial Management aan de Vlerick Business School. “Ik deed mijn eerste ervaringen op in enkele multinationals, waar ik enkele fusies en herstructureringen heb begeleid. Ik leerde veel op een korte tijd en verwierf de ervaring waar ik naar hunkerde. Maar mijn passie voor het ondernemen, die ik weerspiegeld zag bij mijn klanten, bleef ook bij mij kriebelen.”

KRACHT  VAN DE ONDERNEMER

In 2019 richtte Arne zijn eigen bedrijf Advales op waar hij andere ondernemers financieel begeleidt. Daarnaast coacht hij ook jonge ondernemers in zijn streek, is hij lid bij JCI, een organisatie van en voor jonge ondernemers die jaarlijks de prijs van ‘Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar’ uitreikt. “Het sociaal engagement dat ik ontdek tijdens mijn job en in mijn vrije tijd inspireert me in mijn aanpak bij klanten. Uit ervaring weet ik dat de rijkdom van een bedrijf veelal gelijk staat aan de kracht van de ondernemer erachter. Bij de opmaak van een strategisch plan of een business plan hou ik steeds rekening met de noden van de ondernemer of de ondernemersfamilie. Deze eigenaars visie bepaalt in de eerste plaats hoe de strategie en financiering van het bedrijf er moeten uit zien. Ik start dergelijke interviews niet zelden met de vraag ‘Hoe wil je leven?”

Toen Arne eind 2020 het team van Resolvus leerde kennen ontdekte hij al snel een gelijkaardige aanpak naar hun klanten toe. “De samenwerking met Resolvus was voor mij een zeer bewuste keuze. Alle partners zijn niet alleen zeer ondernemend in hun aanpak en zullen zich dan ook nooit dood staren op de cijfertjes, maar zijn zich ook ten alle tijde bewust van de ondernemer achter de onderneming. Resolvus denkt mee met de klant en gaat op zoek naar de beste strategische manier om een meerwaarde te kunnen bieden. Dat onderscheidt hen van vele anderen.”

Begin 2021 zorgde de instante match met het Resolvus team zorgde ervoor dat Arne onder de arm werd genomen als freelance financial consultant. Hij helpt hen onder andere mee op vlak van strategie, het bepalen van budgetten en cashforecasting alsook het opstellen van kredietdossiers. “Samen met mijn collega’s bij Resolvus ga ik altijd op zoek naar praktische hefbomen voor de klant. Duidelijke werkpunten die hen op een efficiënte manier naar een hoger niveau kunnen brengen. Daarvoor moet je de taal van de klant durven spreken, liefst in liters en kilo’s. Op die manier ga je op zoek naar een strategisch sterk plan voor de onderneming én de ondernemer.”

Het is belangrijk om op tijd de groeipijnen bij ondernemende klanten te herkennen en op te vangen. Daarvoor heb je niet alleen een goed financieel en strategisch inzicht nodig, maar ook veel mensenkennis. Resolvus kent als geen ander de waarde van deze aanpak. De hands-on approach is wat hen als bedrijf zo efficiënt maakt.

Arne Van den BosscheFinancial Consultant bij Resolvus

De wisselwerking die in het Resolvus team aan de gang is, werkt uitzonderlijk goed, beaamt Arne. “Onze klanten kunnen rekenen op een resem aan expertise net omdat we intern afgestemd zijn op elkaar. Je kan steeds terugvallen op de achtergrond, de kennis en de sterktes van de andere. Ondanks mijn freelance status zit het gehele team dan ook op dezelfde golflengte. We hebben dezelfde visie over teamwork en dat werkt verrijkend.”

Het team van Resolvus vormt een waardevol klankbord en netwerk.

Arne Van den BosscheFinancial Consultant bij Resolvus

Dank je wel Arne, voor jouw inspirerend teamwork en jouw dynamisch werk. Resolvus is proud to have you on board!