Skip to main content
Trevor

 

Jeugdvrienden Jeroen-Vincent Nagels en Philippe Stella deelden al jaar en dag een grote passie voor motors en moto’s, toen ze in 2018 uiteindelijk voor het ondernemerschap kozen en hun eigen full electric motorcycle op de markt brachten. Ongebreidelde liefde voor het authentieke motorgevoel en een hoop baanbrekende creativiteit later is Trevor Motorcycles uitgegroeid tot dé – zover – enige name in the business. De grote droom? Hun unieke electric dirt bike wereldwijd op de markt brengen, zonder compromis.

CREATIVITEIT ZONDER COMPROMIS

“Philippe is de artiest van ons twee, en ik had altijd al die passie voor de moto,” vertelt Jeroen-Vincent. “We zijn zeer complementair, hij is een en al creativiteit, ik ga soms eerder op de rem staan en vraag me af hoe we een idee praktisch kunnen waarmaken. Die mix van creativiteit, technische skill en liefde voor onze business zorgde ervoor dat we in de lente van 2018 samen aan het werk gingen voor moto brand Saroléa in Cadaqués, een klein kuststadje bij Barcelona. In onze vrije tijd scheurden we tussen het stof rond op onze vintage dirt bikes.”

“In onze hoofden groeide al snel de droom van een moderne en clean variant van onze geliefde vintage bikes. Om in de duinen van Cadaqués los mee te kunnen gaan, maar evengoed als alternatieve city bike in Antwerpen, waar we een groot deel van ons leven spenderen.”

“Amper één jaar later kwam daar al het moment om ons wilde idee te pitchen in The Bike Shed Show in Londen aan Torsten Robbens van Saroléa, terwijl een dirt track race gaande was. Een nog wilder parcours volgde wanneer in samenwerking met designer John McInnis begin 2020 de allereerste full-electric ‘Trevor’ dirt tracker – genoemd naar Jeroen Vincent’s favoriete Britse sportauto TVR Rob Mitchell – in productie ging bij Saroléa. Een gelimiteerde hoeveelheid van deze eerste premium serie was in recordtempo verkocht aan liefhebbers, de rest was geschiedenis.”

PRODUCT, PASSIE & ONDERNEMRS DRIVE

“Je kan ons zeker atypische ondernemers noemen. Aan de basis van onze business liggen creative-driven brainstormsessies en een hele grote passie voor ons product. We werden ondernemer omdat we niet anders konden, omdat we onze passie wouden delen.  Ondernemen doen we dan ook op eender welke manier. Als het maar juist aanvoelt. Momenteel zijn wij de enige in de business die aan onze prijsklasse een full-electric dirt bike aanbieden, de concurrentie is quasi onbestaand. Toch zijn we daar niet echt mee bezig.

Sinds het prille begin hebben we altijd ons eigen verhaal gevolgd met een specifieke drive. We creëren niet omdat het moet of om te verkopen, maar omdat we niet anders kunnen. De passie is groot. We zijn er zeker van dat het ook net die authenticiteit is dat ons publiek overhaalt.” 

WELCOME TO THE CLEAN DIRT BIKE

“Ik kan het niet onder stoelen of banken steken dat ik een echte motard ben met een voorliefde voor het unieke geluid en de geur dat een moto met zich meebrengt. Maar we zagen al snel in dat als we wouden dat onze passie in de toekomst bleef bestaan, er iets zou moeten veranderen.” vertelt Jeroen-Vincent, “We zijn geen voorstanders van compromissen. Als we een sustainable, moderne optie gingen creëren voor onze geliefde dirt bikes dan zou het geen afkooksel worden van het originele model. We gingen voor iets totaal nieuws om de oude designtaal met de grond gelijk te maken. Onze full-electric DTRe Stella bike brengt het sterke design en de pure kracht van een oude bike, maar is ongedwongen totaal uniek en vernieuwend.”

“Het ‘sustainable’- verhaal is voor ons ook nooit performatief geweest, we wisten gewoon dat het hoorde bij de moderniteit van ons product. Het was geen buzzword creatie. Dat zie je ook meteen aan onze sustainability aanpak: die gaat verder dan enkel een ‘no emission’- pact. 99% van onze batterijen zijn recycleerbaar en wanneer de markt en de techniek naar de toekomst toe evolueert zullen ook grote delen van onze bike herbruikbaar of aanpasbaar zijn naar de nieuwste normen. Dat is misschien geen goede zet als je veel en snel wil verkopen, maar het is wel de juiste aanpak als je een oprecht vernieuwend product wil creëren. Onze klanten voelen aan waar ons hart ligt, en dat is bij onze bikes.”

 

“No emissions shouldn’t mean no fun – that’s why we build clean dirt bikes”

Jeroen-Vincent Nagels, Founder & Product Director Trevor Motorcycles

RESOLVUS AS THE PERFECT CO-PILOT

 

“Via Saroléa kwamen we in contact met Resolvus en al snel ontstond er een onmiskenbaar begrip voor elkaars sterktes in de samenwerking. Als ondernemer heb je een ongebreidelde passie voor wat je creëert. Het is niet altijd evident om die passie over te brengen of iets uit handen te geven. Je wil gewoon dat iemand met dezelfde aandacht en care omgaat met jouw visie. Dat die je onderneming naar een hoger niveau wil tillen, zonder te moeten inboeten aan authenticiteit. Dat hebben we bij Resolvus gevonden.”

“De expertise en het netwerk van Resolvus is ongeëvenaard. Je voelt gewoon meteen dat je in goede handen bent als ze zich over jou ontfermen. Voor ons was het belangrijk een partner te vinden met dezelfde ondernemersvisie, die gelooft in het product en zonder compromissen ambitieus wil gaan denken. Die no-nonsense approach is key bij Resolvus. Ze vullen ons aan waar wij weinig kennis hebben, steunen onze creativiteit en passie en begeleiden ons naar een hoger niveau. Het is een verademing om financial advisors te vinden die je alert maken waar de dode hoek is in jouw investering, of waar je dringend nood hebt aan groei, zonder de risico’s te schuwen. Die visie is onbetaalbaar!”

“De samenwerking tussen Resolvus en Trevor is in de afgelopen maanden alleen maar gegroeid. Het voelde gewoon juist om de handen in elkaar te slaan en onze partnership naar een hoger niveau te tillen. Zo hebben we Patrick aangesteld als onze CFO ad interim. Hij is meer dan alleen een financieel adviseur, hij kent ons bedrijf door en door en heeft aandacht voor onze toekomstvisie. Waar wij organisch onze creativiteit willen omzetten toont Patrick ons hoe we onze investeringen kunnen gaan optimaliseren. Hij brengt de passie en het buikgevoel in verbintenis met sterk inzicht. Met zijn expertise, visie en daadkracht weten we dat onze toekomst er rooskleurig en full-electric uitziet.”

FULL (ELECTRIC) SPEED AHEAD!

 

“Dat we in presale zoveel motors kwijt raakten, was voor ons een teken aan de wand: het grote publiek was klaar voor de toekomst van dirt bikes. Dankzij een investering van een Canadees fonds en daarbij de finance expertise van Resolvus, hebben we nu ook de middelen en de financiële know-how in huis om effectief in volle productie te gaan. Ook de correcte Europese certificaten voor het creëren van de city bike liggen klaar. Begin 2022 verwachten we op volle toeren te draaien. We zijn dan ook niet bang om groot te dromen en in samenwerking met veel sterke partners zoals Resolvus vooruit te kijken in onze toekomst. Al zal onze groei altijd organisch zijn, daar waken we op. We maken bikes voor en door liefhebbers, ons design is eerlijk en zo is ook ons ondernemersverhaal. Onze volgende grote droom? Onder andere een goedkopere versie van onze eerste Premium DTRe Stella versie uitbrengen. We want to spread the clean dirt bike love!”

Bedankt Jeroen-Vincent en Philippe voor jullie sterk ondernemersverhaal van moto lovers tot creative designers en founders van de eerste full electric dirt bike. We kijken er naar uit om jullie progress op de voet te volgen en zijn blij dat we mee aan boord van het team mogen zitten.