Cases

RAES PHARMACEUTICAL LOGISTICS

By 26/07/2020maart 11th, 2021No Comments

Het unieke verhaal van Raes Pharmaceutical Logistics, een familiebedrijf dat na verkoop van het bedrijf Dirk Raes Logistics van scratch opnieuw een succesvol bedrijf uitbouwde.

Vandaag is Dirk Raes (65), de originele founder, als waarnemend bestuurder aan de slag in zijn bedrijf. Hij verkocht het originele bedrijf en stampte 7 jaar geleden samen met zijn familie een nieuwe onderneming uit de grond. Zijn dochter, Nele Raes (39) en zijn schoonzoon, Frank Van Bastelaere (42), nemen langzaam maar zeker de fakkel over. Een fijne ontmoeting in een familiebedrijf met passie voor logistiek, de zorgsector en haar patiënten.

RAES, PASSIE VOOR PATIËNTEN

“Onze missie bij Raes Pharmaceutical Logistics, gespecialiseerd in de farmaceutische sector, is iedere dag opnieuw, 24 op 24, medische hulpmiddellen tot bij patiënten brengen om hen te helpen genezen. Onze sector staat vandaag onder grote druk. Alles is gewoon dringend in deze Covid tijd.”

DE EIGEN BEDRIJFSNAAM GEEFT VERTROUWEN IN EEN OVERNAMEFASE

“Ik startte mijn bedrijf in de jaren ’90 en koos toen al voor mijn eigen naam. Je eigen naam staat garant voor kwaliteit, een mogelijk succes en trekt overnemers aan. Het staat voor alles wat je ook écht mee wil geven.

Bij de overname door het internationale Movianto kon ik rekenen op een mooie meerwaarde door wat ik met Dirk Raes had gerealiseerd. En toen mijn dochter en schoonzoon klaar waren om mee te ondernemen zijn we helemaal opnieuw begonnen.

Vandaag staat Nele in voor onze HR en het coachen en aanwerven van ons team. Ze begeleidt ook onze boekhouding. Frank heeft de dagelijkse leiding en is verantwoordelijk voor onze sales. We tellen vandaag 45 medewerkers, van ingenieurs, industriële apothekers, kantoorbedienden tot chauffeurs. Er is altijd iemand op het bedrijf. We moeten dan ook non stop planningen maken en vallen nooit stil. Ikzelf blijf werken aan de toekomst van Raes.

Strategie met vizier op next level en het bedrijf positief laten evolueren. Dat blijft mijn passie.”

REVOLVUS DE STRATEGISCHE RAADGEVER VAN RAES


Resolvus begeleidt Raes Pharmaceutical Logistics op financieel strategisch niveau. Ze hebben ons écht leren kijken naar onze cijfers. Vandaag is Resolvus onze sparring partner op diverse bedrijfsniveaus.

Edwig Tagnhe is bijzonder luistervaardig en samen komen we keer op keer, en op een bijzonder aangename manier, tot de juiste bedrijfsinzichten. Of je nu in de start-up fase zit, of in een groeifase, het zijn en blijven toch lastige momenten. Resolvus is sterk in het bedenken van creatieve voorstellen en het ontwikkelen van daarbij horende oplossingen.

Op dit moment denken we na over samensmeltingen, acquisities, hoe ons beter ontwikkelen,… We kijken ook naar bedrijven in dezelfde sector… We zijn er nog niet uit wat of wie het wordt… een goede match speelt hierbij een hoofdrol.

Hiervoor de juiste partijen samenbrengen en verbinden is een kunst, en ook dat kan Resolvus! Op een ongedwongen, laagdrempelige manier inzetten op uiterst duurzame relaties, ook Raes houdt daar van.”

ZELFREFLECTIE EN CREATIVITEIT

“Resolvus heeft ons creatief leren denken. Er komen bijzonder veel nieuwe insteken, door dat specifieke denkproces. Zo kom je tot kritische zelfreflectie én dat is voor Raes en onze specifieke sector heel erg belangrijk.”

Bedankt Dirk, we wensen jou en Raes nog heel veel succes en zijn blij dat we deel van jouw team mogen zijn!

LET'S MEET!

Ben je overtuigd dat wij jou kunnen verder helpen? Neem hier vrijblijvend contact met ons op.  We komen graag langs of verwelkomen je met plezier in onze kantoren voor een kopje koffie.

Contacteer ons

TALENT

Zin om ons dynamisch team experts te versterken? Bezorg ons jouw trackrecord aan ervaringen. Wij kijken er alvast naar uit jou te ontmoeten!

Contacteer ons