Cases

MEVACO

By 11/03/2021No Comments

Mevaco werd in 1980 opgericht door Josef Meerschman. Door te volharden en te focussen op maximale kwaliteit ontwikkelde Mevaco zich tot een kwalitatief hoogstaand en gewaardeerd bouwbedrijf en partner van heel wat opdrachtgevers. Vandaag heeft Korneel Germonpré als Algemeen Directeur de fakkel overgenomen in dit familiebedrijf. Samen met Stijn en Karla Meerschman is hij klaar voor de volgende 40 jaar. 

Ik ben een Limburger maar ik woon in Gent op een boogscheut van het bedrijf in Aalter. Ik ben een tweetal jaar geleden door Josef gevraagd om zijn familiebedrijf te leiden. Ik ben bouwkundig ingenieur en werkte hiervoor als directeur projecten bij Winsol. Vandaag zijn we een geoliede tandem Stijn is technisch directeur en Karla is verantwoordelijk voor de personeels zaken en de projectontwikkeling.

MECAVO STERK IN TOTAALCONCEPTEN 

Bij Mevaco richten we ons op de openbare sector, op residentieel vastgoed en restauraties. Wij verkiezen uitdagende projecten, met knappe architectuur. Zo restaureren we een oud ziekenhuis om nadien op te leveren als een zorgcentrum. Ook als speler in de bouw van appartementen vind je ons terug. Jaarlijks worden een 100-tal appartementen sleutelklaar afgeleverd, zowel voor promotoren en projectontwikkelaars als voor onze eigen projecten. We zijn gekend voor onze totaalconcepten, van de realisatie van ruwbouw t.e.m. afwerking. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het coördineren van de volledige afwerking van de appartementen.

 

EFFICIENTIE EN VERTROUWEN VOOROP

Voor ons is het belangrijk dat we erkend worden als een vertrouwenspartner en centraal aanspreekpunt om alles efficiënt te laten verlopen en waarbij we rekening houden met een milieubewuste productie en de juiste veiligheidscertificaten. Dat zijn uiteraard onze waarden die we aan onze klanten meegeven. Mijn opdracht bestaat er uit om Mevaco te optimaliseren extern naar groei maar ook naar de interne werking toe wat dan weer zorgt voor een betere rendabiliteit van het bedrijf.

De Laatste 5 jaar zijn we verdubbeld in omzet maar Corona legde toch een aantal pijnpunten bloot. Ik zie dat als een opportuniteit om de te verbeteren processen echt helemaal boven aan de priorlijst te hebben. Dat wil ook zeggen dat we van een KMO naar een iets grotere structuur gegaan zijn, waarbij de werkwijzen aangepast worden aan de nieuwe bedrijfsnoden.

ANALYTISCHE OPTIMALISATIE

Een van de opdrachten is ook om het interne ERP systeem helemaal op maat en op punt te krijgen. Met uiteraard een digitale en eenvoudige, analytische flow om mee aan de slag te gaan. We rekenen ondertussen op de expertise van Edwig Tanghe en Resolvus op vlak van die specifieke rapportage en processen. Ook de nacalculatie per project is heel belangrijk om te weten waar te optimaliseren kosten zich bevinden. Ook dat zal als nieuw proces op zich bekeken worden.

 

RESOLVUS HELPT MIJLPALEN TE BESLISSEN 

We zijn nog niet zolang geleden begonnen met de financieel strategische begeleiding door Resolvus. En ik voel nu al hoe goed ze het doel voor ogen houden. Ze slagen er in om specifieke parameters in het leven te roepen en mijlpalen op de agenda zetten én te houden. Resolvus is er om mee proactief te denken en helpt ons te beslissen waar we op gaan inzetten op korte en lange termijn. Ze zijn heel bekwaam en technisch zeer onderlegd, heel eerlijk en to-the-point.

BETERE RESULTATEN EN GEVOEL VAN SAMENWERKEN

Waar ik met Mevaco naar toe wil – los van de mooie projecten die er nu al zijn – is een stabiele groei blijven realiseren waarbij alle collega’s optimaal kunnen meewerken, ondersteund met de nodige verbeterde processen. Zo halen we de onnodige druk van de ketel met betere resultaten en een beter gevoel. Ook daar helpt Resolvus ons bij.

Dank je wel Korneel, nog veel success in dit mooie familieverhaal.

 

LET'S MEET!

Ben je overtuigd dat wij jou kunnen verder helpen? Neem hier vrijblijvend contact met ons op.  We komen graag langs of verwelkomen je met plezier in onze kantoren voor een kopje koffie.

Contacteer ons

TALENT

Zin om ons dynamisch team experts te versterken? Bezorg ons jouw trackrecord aan ervaringen. Wij kijken er alvast naar uit jou te ontmoeten!

Contacteer ons