Skip to main content
Cases

MR. GEORGES

Je bent eind dertig en je wil van je passie voor food eindelijk je beroep maken met een knap uitgedacht businessplan. Met die ambitie en drive switchte Lode Vande Vyvere zijn carrière en richtte hij in 2018 Mr. Georges op. Van intra- naar entrepreneur met als gevolg op nog geen 3 jaar tijd bijna 100 medewerkers en vele tevreden klanten…

Dat is het Mr. Georges verhaal van Lode Vande Vijvere, de erg sympathieke Westvlaming met een grote passie voor delicatessen en voor de mensen in zijn bedrijf.

VAN KOK NAAR DIRECTEUR BIJ IVECO

Ik werd bij aanvang van mijn carrière gevraagd om de Benelux afdeling binnen de groep CNHi, het transportmerk van New Holland en later Iveco van de o.a. wereldwijd bekende bestelwagens te leiden. Ik was er eerst enkele jaren marketing manager en toen plots directeur.

Mijn carrière nam dus serieus andere wendingen aan dan ik mezelf ooit had voorgenomen op de avondschool van Spermalie. Ondertussen was mijn vrouw ook onderneemster in het eigen familiebedrijf waarbij ze onder andere Delhaize Heist mee uitbaat.

We hadden ook net 2 kleine kindjes dus was het voor een eigen onderneming nog even niet het juiste moment. Ik stopte met mijn directeursjob en nam van die extra tijd gebruik om er te zijn voor ons gezin en ondertussen toch al rustig na te denken over mijn toekomstige business

KICKSTART & JUIST NETWERK

Dankzij mijn familie heb ik de kans gekregen en gegrepen om bij Delhaize tijdens 6 maanden een opleiding te volgen. Mijn passie voor food kwam weer helemaal bovendrijven. Ik kon op zeer korte tijd ook het juiste netwerk opbouwen. En dankzij heel wat research – o.a. ook op foodbeurzen in Duitsland en Italië – kon ik mijn idee verder ontwikkelen.

TERUG NAAR DE SCHOOLBANKEN


Ik begon ook weer te studeren met slechts 1 doel voor ogen; een gefundeerd business plan. Bij Vlerick behaalde ik in 2017 mijn master MBI en MBO. Het is daar waar ik ook voor het eerst in contact kwam met Edwig Tanghe van Resolvus. Hij begeleidde mee mijn business case met focus op de cruciale financials. Samen met dit financieel plan kreeg mijn inhoudelijke concept om met delicatessen te gaan werken als shop-in-shop bij retailers helemaal vorm. Ik was klaar voor de sprong en Mr. Georges was geboren..

PASSIE VOOR AMBACHT EN HET LOKALE


Vandaag verkoopt Mr. Georges als echte shop-in-shop charcuterieboetiek meer dan 900 delicatessen uit de Zuiderse regio’s in Frankrijk, Spanje, Italië.. Maar het liefste brengen we kazen en vlees uit België, het lokale is meer dan ooit belangrijk.

De Mr. Georges klanten hechten er veel waarde aan en dat vinden we natuurlijk fantastisch. Alles is dagvers, ook in onze bereidingen. We maken liever à la minuut een lekkere préparé dan deze in ‘overload’ met bewaarmiddelen te moeten bijhouden, wat we trouwens nooit doen.

Bij ons vind je kazen die je niet in de supermarkt vindt terwijl je er wel bent natuurlijk. We zijn dus met ons concept erin geslaagd een nieuw publiek naar de warenhuizen waar we met Mr. Georges gevestigd zijn, te trekken. Vandaag tellen we al 11 Mr. Georges shops en blijven gestaag groeien.

En ook al hebben wij onze shop-in-shop bij Delhaize, we zijn wel helemaal zelfstandig en onafhankelijk. Het is blijkt altijd een win-win formule en daar zijn we heel erg fier op

INVESTEREN IN ADMINISTRATIEVE VEREENVOUDIGING


We hebben van in het begin enorm geïnvesteerd in onze logistiek. Het eerste jaar reed ikzelf met de koelwagen, de beste leerschool. Vandaag investeren we verder in het ontwikkelen van ons intern centraal bestellingsysteem.

Iedere Mr. Georges kan via de Ipad rechtstreeks vanuit de shop-in-shop online de bestellingen plaatsen waardoor we een grote administratieve vereenvoudiging hebben bereikt.

Onze mensen hebben daardoor echt de tijd om zich te focussen op de versheid, de kwaliteit en de dus ook de klantentevredenheid. 

RESOLVUS ALS SUPERVISIE VOOR JE BUSINESS PLAN 

Al deze processen en bijhorende investeringsplannen werden begeleid – je mag het gerust gesuperviseerd noemen – door Edwig Tanghe en Resolvus. Ook het planningsysteem van ons personeel levert ons veel efficiëntie en dus rendabiliteit op, laat dit meteen ook één van de kpi’s zijn die samen met Edwig uitgedacht werd. Nu weten we perfect hoeveel uren er tegenover 100 euro omzet staan. Allemaal belangrijke tools met grote financiële impact.

Resolvus zorgde voor heel wat parameters om in rekening te brengen zoals bijvoorbeeld de productiviteit te meten en de gemiddelde percentages aankoop, verkoop en directe kosten in kaart te brengen en zo ook te optimaliseren.

VERTROUWEN IN SNELLE GROEI


Ook Sophie Buysse van Resolvus staat ons verder bij in het aftoetsen van de modaliteiten en voorwaarden richting financiering. Ze helpt ons ook mee te bepalen wat onze strategie is naar de banken toe.

De beginjaren waren niet gemakkelijk. Maar gelukkig had ik veel gespaard en werd het risico dus vooral gedragen door mezelf maar met een zeer goed gevoel dankzij het toezicht van het Resolvus team.

Ze zijn hands on, kort op de bal, met die makkelijke one-on-one approach. Duidelijk en snel om efficiënt verder te werken, en dat heb je als start-up KMO echt nodig, een goede finaciële expertise. Het doet je ook vertrouwen krijgen in die snelle groei. 

RESOLVUS HELPT JE FOCUSSEN 


Resolvus let op bepaalde zaken die je eigenlijk eerst ook niet ziet als beginnend ondernemer en geeft je knipperlichten waar nodig met veel oog voor het menselijke, dat apprecieer ik enorm.

Terwijl je aan de weg timmert , komen er zeer veel opportuniteiten op je af maar het is zo belangrijk om te blijven focussen. Ook dat heb ik van Resolvus geleerd. Ik voel dat ik nu wat uit de startblokken ben en dus wordt het nog leuker business doen…nu komt het echte stuurwerk eraan.

Ik heb er zoveel zin in om onze mensen die dag in dag uit voor Mr. Georges knap werk leveren verder te kunnen begeleiden en Mr. Georges echt op de kaart te zetten.

Bedankt Lode dat we deel mogen uitmaken van je mooie start-up ondernemersverhaal.
We wensen je nog heel veel success.

LET'S MEET!

Ben je overtuigd dat wij jou kunnen verder helpen? Neem hier vrijblijvend contact met ons op.  We komen graag langs of verwelkomen je met plezier in onze kantoren voor een kopje koffie.

Contacteer ons

TALENT

Zin om ons dynamisch team experts te versterken? Bezorg ons jouw trackrecord aan ervaringen. Wij kijken er alvast naar uit jou te ontmoeten!

Contacteer ons