Cases

E5 MODE

By 11/03/2021No Comments

De textielfamilie De Sutter is sinds begin 2021 de nieuwe eigenaar van modeketen e5. Resolvus mocht mee dit knappe overnamedossier begeleiden en praat opnieuw met co-CEO Peter De Sutter “Wij geloven rotsvast in de slaagkansen van dit project.”

Peter en Kristof De Sutter zijn bekend van Ansi | PGT, de Belgische high-end jeansproducent uit Aalter en Tunesië. Via een WCO3 procedure die E5 eerder aanvroeg verwierven de broers deze iconische modeketen en zijn ze van plan om de komende 3 jaar zwaar te investeren o.a. door het openen van bijkomende winkels.

Als nieuwe eigenaars nemen ze zo goed als alle actieve werknemers over en gaan ze op termijn zelfs op zoek naar een 50-tal nieuwe collega’s. Mooie plannen voor een zeer mooi Belgisch verhaal, we luisteren graag.

ONS DOEL: E5 ALS BELGISCH MODEICOON HERLANCEREN

Samen met mijn broer Kristof runnen we al 30 jaar Ansi | PGT, ons Belgisch textielverhaal van hoge kwaliteitsbroeken in jeans met eigen productie in het buitenland. Ik begon ooit als economist en werkte bij Chase Manhattan bank in Londen in de Jaren ’90.

We voelen ons beiden echte ondernemers maar vergeten ook de financials niet in de business. Na de overname van het familiebedrijf startten we een groeiverhaal en wisten we tegen eind de jaren ’90 een omzet van 60 miljoen euro te halen. Maar midden jaren 2000 kwam ons businessmodel onder druk te staan.

We moesten onze activiteiten en manier van aanpak herdenken. We zijn toen radicaal overgeschakeld en hebben ons gepositioneerd als industriële partner voor jeanswear in het mid- en high end segment.

Vandaag maken wij jeans voor heel wat topmerken zoals het Belgische Bellerose en Riverwoods, maar ook voor internationale toplabels als Carhartt, Isabel Marant en Chloé. Onze focus ligt op duurzaamheid in alles wat we doen, en natuurlijk willen we dat nu ook bij e5 doorvoeren.

BUSINESS DURVEN HERDENKEN ZIT IN ONS DNA

Net zoals bij de crisis eind jaren 2000 zorgt deze Coronacrisis dat we onszelf verder wilden challengen. Een verzwakt e5 kwam op ons pad. Wij stonden als leverancier op de eerste rij toen we vernamen dat het niet goed ging met het voorname bedrijf van weleer.

Natuurlijk spreekt als leverancier deze tak van de retail ons enorm aan. De go to consumer blijft een boeiende en uitdagende markt. We hebben de kans gegrepen om dit ooit zo mooie modeverhaal nieuw leven in te blazen. Vandaag zijn mijn broer en ik na de overname opnieuw co-CEO zoals bij Ansi.

Let wel, dit hernieuwde verhaal moet nog helemaal beginnen natuurlijk. De juiste plannen liggen er, nu stap voor stap de juiste knoppen indrukken… we zijn er klaar voor.

FINANCIEEL STRATEGISCH KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Ik ken Edwig Tanghe van Resolvus al 15 jaar. Hij is steeds betrokken geweest in onze business om mee na te denken over onze financiële focus en plan van aanpak. Hij hielp mee bij het uitwerken van het financieel plan en de overnamefinanciering.

Resolvus en Edwig hebben wat ons betreft een bijzonder netwerk en de bijhorende geloofwaardigheid binnen de Belgische ondernemerswereld die belangrijk is. Edwig zit helemaal op het juiste niveau en kent daarbij de juiste mensen.

RENDABILITEIT OP KORTE TERMIJN

Los van onze ambitie om het stof van e5 Mode als Belgisch modemerk te halen én weer top of mind te zijn in België als zeer kwalitatief en betaalbaar modemerk hebben we uiteraard ook een business doel, waarbij rendabiliteit voorop staat.

Op korte termijn gaan we nog 5 nieuwe winkels openen en gaan we onze eigen webshop boosten. We zetten hierbij duurzaamheid ook steeds voorop.

 

RESOLVUS DENKT MEE OP TOPNIVEAU

Bij al deze plannen komen er ook heel wat financiële oefeningen kijken. Edwig en Resolvus zijn zeer hands on, helpen mee een duidelijke visie en doel voor ogen te houden. Mijn broer en ik houden van deze concrete ondernemersstijl.

POSITIEVE ENERGIE, VEEL VERTROUWEN

Resolvus geeft positieve energie, de sterkte en rustige aanpak van Edwig zorgt voor heel veel vertrouwen dat bleek de afgelopen 15 jaar en zal wat ons betreft nog lang aanhouden.

Bedankt Peter, fijn dat je jouw verhaal deelde met ons.
We zijn blij dat we samen aan jouw verhaal mogen bouwen. Succes in alles wat jullie verder ondernemen.

 

LET'S MEET!

Ben je overtuigd dat wij jou kunnen verder helpen? Neem hier vrijblijvend contact met ons op.  We komen graag langs of verwelkomen je met plezier in onze kantoren voor een kopje koffie.

Contacteer ons

TALENT

Zin om ons dynamisch team experts te versterken? Bezorg ons jouw trackrecord aan ervaringen. Wij kijken er alvast naar uit jou te ontmoeten!

Contacteer ons