e5 Mode

De textielfamilie De Sutter is sinds begin 2021 de nieuwe eigenaar van modeketen e5. Resolvus mocht mee dit knappe overnamedossier begeleiden en praat opnieuw met Peter De Sutter “Wij geloven rotsvast in de slaagkansen van dit project.”

ONS DOEL,
E5 MODE ALS MODEICOON HERLANCEREN

De familie achter Ansi, de Belgische high-end jeansproducent, betaalde 2,5 miljoen euro voor de overname en is van plan de komende 3 jaar nog eens 5 miljoen extra te investeren in e5. De nieuwe eigenaars nemen zo goed als alle actieve werknemers over en gaan op termijn zelfs op zoek naar een 50-tal nieuwe collega’s.  Mooie plannen voor een zeer mooi Belgisch verhaal.

BUSINESS DURVEN HERDENKEN ZIT IN ONS DNA

“Samen met mijn broer Kristof run ik al 30 jaar Ansi, ons Belgisch textielverhaal van hoge kwaliteitsbroeken en jeans met eigen productie in het buitenland. We begonnen ooit als economisten en werkten bij verschillende banken in de jaren ’90. We hebben altijd al ondernomen met veel oog voor het financiële. Eind de jaren ‘90 bij aanvang van Ansi wisten we snel een omzet van 60 miljoen euro te draaien. Maar midden jaren 2000 kwam ons businessmodel vooral rond jeans onder druk te staan. We moesten onze activieteiten en manier van aanpak herdenken . We zijn toen radicaal overgeschakeld en hebben ons  gepositioneerd als industriële partner voor jeans wear.  Vandaag maken wij jeans voor heel wat topmerken, hoger midden segment, denk daarbij aan het Belgische Bellerose en Riverwoods, maar ook internationale toplabels als Carhartt, Isabel Marant en Chloé. Onze focus ligt op duurzaamheid in alles wat we doen, straks ook bij e5.”

EEN CRISIS BRENGT OPPORTUNITEITEN MET ZICH MEE

“En net zoals bij de crisis eind jaren 2000 zorgt deze Corona crisis dat we onszelf verder wilden challengen. Een verzwakt e5 kwam op ons pad, en wij stonden er als leverancier op de eerste rij. Natuurlijk spreekt deze tak van de retail ons enorm aan. Wij hebben de kans gegrepen om dit ooit zo mooie mode en ondernemersverhaal nieuw leven te kunnen inblazen. Vandaag zijn mijn broer en ik na de succesvolle overname opnieuw co-CEO. Let wel, dit hernieuwde verhaal moet nog helemaal beginnen natuurlijk. De juiste plannen liggen er, we zijn er klaar voor.”

“Ik ken Edwig Tanghe van Resolvus al 15 jaar. Hij is er steeds om mee na te denken in financiële focus en aanpak. Hij hielp mee in het gehele financiering dossier van onze e5 overname. Resolvus heeft wat ons betreft een bijzonder netwerk, is geloofwaardig binnen dit Belgische ondernemerslandschap. Edwig zit helemaal op het juiste niveau en kent daarbij de juiste mensen. e5 mode is vandaag fundamenteel klaar voor de toekomst, ook mede dankzij de strategisch financiële begeleiding van Resolvus. 

RENDABILITEIT OP KORT TERMIJN

“Los van onze ambitie om van het stof van e5 Mode als Belgisch modemerk te halen én weer top of mind te zijn in België als zeer kwalitatief en betaalbaar modemerk… Hebben we uiteraard ook een business doel, waarbij we zeer rendabel willen zijn op korte termijn. Dit jaar gaan we nog 5 nieuwe winkels openen en gaan we onze eigen webshop boosten.”

RESOLVUS DENKT MEE OP TOPNIVEAU

“Bij al deze plannen komen er ook heel wat financiële oefeningen kijken. Edwig en Resolvus zijn zeer hands on, helpen mee een duidelijke visie en doel voor ogen te houden.

POSITIEVE ENERGIE, VEEL VERTROUWEN

“Mijn broer en ik houden van de concrete ondernemersstijl die Resolvus hanteert. Ze ondernemen echt mee in jouw business, met de nodige dosis positieve energie. De sterkte en rustige aanpak van Edwig zorgt voor heel veel vertrouwen.”

Bedankt Peter, we wensen jou en Ansi én e5 Mode nog heel veel succes 
en zijn blij dat we deel van jouw team mogen zijn!

nl_BENL
en_GBEN nl_BENL